Американска амбасада: Загрижени сме поради одлуката на Советот на јавни обвинители

amerikanska-ambasada

Со реакција за одлуката на Советот на јавни обвинители да одобри само седум од 14 кандидати за помошници-обвинители излезе и Американската амбасада во Македонија. Од амбасадата велат дека се загрижени поради одлуката на Советот.

„Загрижени сме поради одлуката на Советот на јавни обвинители и ја разгледуваме ситуацијата“, пишува во реакцијата на Американската мабасада.

Реакција за оваа одлука имаше и белгискиот олеснувач Питер ван Хојте. Според него одлуката на Советот го крши Законот за специјален јавен обвинител за кој сите политички партии потпишаа дека ќе се почитуваат.

По одлуката на Советот, СДСМ ги напушти преговорите на работните групи.

Извор: Мета

Интересно

sobrani11-860x680

Ќе се формира Анкетна комисија за случајот „Фабрика за фалсификувани лични документи“

Пратениците во Собранието денеска донесоа одлука да се формира нова анкетна комисија за фабриката за …