BMW M3 против Mercedes C63 AMG

MW прерасна во неприкосновен владетел во D сегментот на спортски автомобили. Голем е угледот што M3/M4 моделите го уживаат меѓу љубителите на автомобили, а со самото тоа постојано се “на нишан” кај конкуренцијата…

Уште од времето на легендарниот споредбен тест на Top Gear, немало поинтересна битка меѓу BMW M3 и Mercedes C63 AMG од оваа која ја направи тимот на EVO. Моделот на Mercedes има многу поголема моќност, извонредно балансирана шасија, а мора да се признае и дека добро изгледа. Но дали е тоа доволно за да се победи М3? Секако, нема да ви ја расипеме забавата. Погледнете го видеото и уживајте..

Интересно

11

Луксузен автомобил по кој лудува светот

Меѓу моделите креирани за супербрендот Maybach е и уникатната изведба Exelero. Неговиот развој чинел седум …