Commodore PET телефон

commodore-2-1024x683Уште пред да излезе Амига и Комодоре 64 постоеше Комодоре ПЕТ, првата  8 битна машина. Сега оваа машина воскресна во мобилен телефон. Овој телефон има сопствена верзија на Андроид 5.0 и ќе има 2 емулатора за Комодоре 64 и за СДЛ Амига, и се преговара и со софтверските компании да се донесе некоја од популарните игри од осумдесетите.

Телефонот ќе почне да се продава кон крајот на неделава низ цела Европа, ќе излезе во две верзии, едниот ќе чини околу 300 УСД со 16 гигабајти харддиск простор и 2GB RAM меморија, а другиот ќе биде со 32GB внатрешна меморија и 3GB RAM меморија и ќе чини околу 365 УСД.

commodore-pet-hands-on-5

Интересно

Frizider

Фрижидер со сопствен трејлер

Војна на ѕвездите R2D2 фрижидерот е толку добар што има и трејлер за него.          …