Дигитални фигури – љубов и болка

Кју-Во Шим е јужнокорејски дигитален уметник и скулптор. Неговата работа зборува за прашања како болка и љубов, со бизарни  кукли кои танцуваат или се во состојба на топење и постојано распаѓање.

Неговите вонземски кукли се чинат обземени со чувства и емоции и покрај нивниот нечовечки облик. Нивното постоење, уметникот ги поврзува со своите искуства и размислувања. Некои елементи предизвикуваат гледачот да чувствува сожалување за нив, идентификувајќи ги со своите проблеми.

2f9df119245167

6e147e19245167

54f42631132235

66e38b18519191

73d87e31132235

554e9119245167

836daf18519191

7444b618519191

23902419245167

bd8c1f18519191

c2511731101103.56415006c19c2

d0927431101103.56415006c3376

f6171c18519191

f8912018519191

 

Интересно

marla_moon6

Елегантни тетоважи

    Шпанскиот уметник на тетоважи, Марла, ги воодушевува своите клиенти со дела кои се прекрасен …