Дури и Хитлер го мразеше Хитлер

Дури и Хитлер го мразеше Хитлер – фотографии од кои се срамел и сакал да бидат уништени.

    Личниот фотограф и пријател на Хитлер, Хајнрих Хофман, направил серија на фотографии од кои и нацистичкиот диктатор се срамел. Овие слики се направени по негово барање, во текот на проба на  говори на различни начини. Хитлер бил екстремно самосвесен за својата појава и сакал да експериментира со различни гестови и изрази. Тој дури сакал да ги прегледува сликите и пред да ги погледне фотографот Хофман, за да види дали изгледал убедливо или смешно. За овие фотографии наредил да бидат уништени, нарекувајќи ги “под достоинство”, но Хофман не го послушал и ги зачувал. При објавувањето на неговите мемоари, “Хитлер мојот пријател”, ги објавил и овие слики.

 

hitlerrehearsing-1

hitlerrehearsing-2

hitlerrehearsing-3

hitlerrehearsing-4

hitlerrehearsing-5

hitlerrehearsing-7

hitlerrehearsing-8

hitlerrehearsing-9

hitlerrehearsing-10

hitlerrehearsing-12

hitlerrehearsing-13

hitlerrehearsing-14

hitlerrehearsing-15

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …