Еми Победници за 2015: Game of Thrones – Џон Хам!

049e12cb_GettyImages-489374076.xxxlarge_2x

 

Најдобра драмска серија
Game of Thrones
150713132752-game-of-thrones-02-awardsseason-exlarge-169

Најдобра комедија
Veep

Veep

Најдобар главен актер во драмска серија
Џон Хам, Mad Men

mad-men-hd-wallpapers

Најдобра  главнат актерка во драмска серија
Виола Дејвис, How to Get Away With Murder

Најдобар актер во комедија
Џефри Тамбор, Transparent

Најдобра главна актерка во комедија
Џулија Луис-Драјфус, Veep

Најдобра женска улога во драмска серија
Узо Адудо, Orange Is the New Black

Најдобра споредна машка улога во драмска серија
Петар Динклаг, Game of Thrones

Најдобра женска улога во комедија
Алисон Џани, Mom

Најдобра машка улога во комедија
Тони Хејл, Veep

Најдобро сценарио за комедија
Veep (“Election Night,”, Симон Блеквел, Армандо Ланучи, Тони Рош)

Најдобра машка споредна улига во комедија
Бредли Витвор, Transparent


Најдобра женска споредна улига во комедија
Џоан Кјузак, Shameless


Најдобра режија за комедија
Transparent (“Најдобар Нова девојка”, Џил Соловеј)

Најдобро сценарио за ток шоу
The Daily Show со Џон Стјуарт

Најдобра режија за ток шоу
The Daily Show со Џон Стјуарт, Чак О’Нил

Најдобра ток шоу емисија
The Daily Show со Џон Стјуарт

Споредна женска улога во драмска серија
Марго Martindale, The Americans

Споредна машка улога во драмска серија
Reg Е. Cathey, House of Cards

Најдобр сценарио за драмска серија


Game of Thrones (“Mother’s Mercy”, Дејвид Бениоф и ДБ Вајс)

Најдобра режија за  драмска серија
Game of Thrones (“Mother’s Mercy”, изјави Дејвид глупак)

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …