Ferrari V12 агрегатите со хибридна технологија

Италијанскиот производител ги прифати турбо полначите за V8 моторите, но се чини дека неговите V12 агрегати ќе останат атмосферски…

Според последните информации кои доаѓаат од анонимни извори, следната генерација на Ferrari V12 мотори ќе го избегне вградувањето на турбо полначи, но повисоки нивоа на ефикасност и подобри перформанси ќе се постигнуваат со помош на хибридната технологија.

Ferrari-V12-BTWL

Интересно

мер

BMW M3 против Mercedes C63 AMG

MW прерасна во неприкосновен владетел во D сегментот на спортски автомобили. Голем е угледот што …