Последни објави

Француските пожарникари издадоа календар за 2016

Pozarnikari

Француските пожарникари во чест на Чарли издадоа календар за 2016 година. Францускиот фотограф Фред Гудон веќе една година ги фотографира француските пожарникари, со цел да ја прикаже  и да им одаде почит на храбрата работа што ја извршуваат. Сепак, тој го развил  проектот еден чекор понатаму и издаде календар за …

Читај повеќе

Елегантни тетоважи

marla_moon6

    Шпанскиот уметник на тетоважи, Марла, ги воодушевува своите клиенти со дела кои се прекрасен спој на природата и геометријата. Иако минималистички, во нивниот изглед се гледа елеганцијата на линиите и точките.  

Читај повеќе

Забавни илустрации на секојдневни предмети

Grafika

Кристијан Менса е млад уметник од  Прага кој едноставно ужива во мешањето на секојдневни предмети и цртежи!    Неговите илустрации даваат ново и неочекувано значење на досадните и обични работи како тестенини, сајли, пластични кеси, сијалици, прикажувајќи ги на најкреативен начин. Тој ужива да работи со мали секојдневни предмети, користејќи ја фантазијата. …

Читај повеќе