Фотореалистични слики креирани на чинии

Уметничката Жаклин Поирјер е подготвена да не послужи со малку уметност.

Употребувајќи ги како платно за сликање, чиниите за храна ги претвора во прекрасни реалистични слики, полни со детали од нацртаните предмети. Досега има насликано повеќе од 1.500 чинии, а од неодамна Жаклин е поканета од луксузниот хотел ” Риц- Карлтон” во Торонто да биде резиденцијален уметник.

Food1

Food2

Food3

Food4

Food5

Food6

Food7

Food8

Food9

Food10

Food11

Food12

Food13

Food14

Food15

Food16

Food17

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …