Француските пожарникари издадоа календар за 2016

Француските пожарникари во чест на Чарли издадоа календар за 2016 година.

Францускиот фотограф Фред Гудон веќе една година ги фотографира француските пожарникари, со цел да ја прикаже  и да им одаде почит на храбрата работа што ја извршуваат. Сепак, тој го развил  проектот еден чекор понатаму и издаде календар за 2016 година. Собраните средства од продажбата ќе ги донира на невладини организации за добротворни цели.

964405-800-1449564668-a0f2d69cf2de12a81f6712a84a88b42b

964555-800-1449564668-7893e72e8ec8df40c354879562ff6024

964755-800-1449564668-dd131372bc115a104f1873dd42ed8735

964905-800-1449564668-le-calendrier-des-Pompiers-sans-frontieres_exact780x1040_p

965055-800-1449564668-43-8-0fe1d2f6c390f9cd60b991a587eab1f3

965105-800-1449564668-8144df9f43f5d7f0f90ce5c49693ba47

965305-800-1449564668-3

Интересно

Grafika

Забавни илустрации на секојдневни предмети

Кристијан Менса е млад уметник од  Прага кој едноставно ужива во мешањето на секојдневни предмети …