Голем свет за минијатурни луѓе

       Дизајнерот Химоад ака Роу создава голем свет за минијатурни луѓе. Неговите макро фотографии ги прикажуваат малите фигури на луѓето, поврзани со нормалната големина на останатите предмети. И покрај разликата во големината, тие се надополнуваат едни со други, комуницирајќи на еден креативен начин. Инспирацијата за овие креации, Роу ја има добиено од цртаниот филм “Arrietty”, во кој минијатурни човечиња живеат меѓу обичните луѓе.

POY_2

POY_3

POY_5

POY_7

POY_9

POY_10

POY_11

POY_12

POY_13

poy20

poy21

poy22

POY_1

 

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …