Google со одговор на Twitch, стримингот започнува денес на You Tube

youtube-gaming-12 youtube-gaming-16

Многу успежниот стрим сервис Twitch директниот конкурент на Google од денес започнува со работа, а првите среќници што ќе можат да се закачат на него ќе бидат корисници од Англија и Америка. Наводно Google влезе во тендерот за Twitch, но потоа сервисот беше купен од страна на Amazon, гигантот за пребарување одлучи дека ќе лансира конкурент. YouTube Гејмингот за првпат беше објавен во јуни, а во согласност со TechCrunch, тоа ќе оди во живо и денес.

Исто како Twitch, You Tube ќе им овозможи на гејмерите да се емитуваат емисии и тие ќе играат во реално време за  корисниците на You Tube од целиот свет. Гледачите ќе можат да учествуваат во програмата за разговор, како и да се претплатат на нивните омилени “стримери”. YouTube стримингот ќе биде достапен преку веб-страницата на You Тube, и преку апликациите за Android и iOS.  И ние сеуште не знаеме што се ќе оди на стриминг каналот на YouTube, па затоа проверето го во текот на денот.

youtube-gaming-13 youtube-gaming-14 youtube-gaming-15

Интересно

Frizider

Фрижидер со сопствен трејлер

Војна на ѕвездите R2D2 фрижидерот е толку добар што има и трејлер за него.          …