Гзим Острени ја официјализираше новата политичка партија Унитети

Uniteti-2Поранешниот началник на Генералштабот на ОНА, генерал Гзим Острени, актуелниот пратеник Зулфи Адели и уште неколку поранешни функционери на третиот ешалон на ДУИ, денеска ја официјализираа новата политичка партија, Унитети.

– Идеите на нашите партии се контролирани од ВМРО-ДПМНЕ и со обидот да се обезбеди монопол за себе, Албанците се чувствуваат несигурни за прашања за кои гласаа претставници. Охридскиот договор не се имплементира бидејќи тие се заколнале дека ќе бидат лојални на државните органи. Цениме дека албанските парламентарни партии се вазали на ВМРО-ДПМНЕ. Нашата цел е создавање нова алтерантива за понатамошниот демократски развиток во Македонија. Ние ќе работиме на градење меѓуетничка доверба и на воспоставување граѓанска држава – рече Острени.

Извор: Мета

Интересно

sobrani11-860x680

Ќе се формира Анкетна комисија за случајот „Фабрика за фалсификувани лични документи“

Пратениците во Собранието денеска донесоа одлука да се формира нова анкетна комисија за фабриката за …