Храбар бездомник плати со сопствениот живот за да спаси заложник

Вистински херој!!!

          Бездомник плати со својот живот откако спаси жена, која беше држена како заложник од човек со пиштол пред една црква во Бразил. Франциско Родригез де Лима (61) е бездомникот кој интервенирал, совладувајќи го напаѓачот и овозможувајќи и на жената да се извлече. При овој храбар потег, Лима бил погоден во градите, но продолжил да се бори со напаѓачот. Подоцна починал, а напаѓачот бил совладан од полицијата.

 

 

 

Интересно

Iks nula

Како да победите во играта икс нула

Неколку предлози и совети како да победите во популарната  игра “икс- нула”.