Иновативен кровен прозорец кој се претвора во балкон

Velux2

        Сега и тоа е возможно. Кровен прозорец, со отвароње на дел од рамката, се трансформира во мал балкон. Данската компанија за прозорци, Велукс, го дизајнираше овој производ, нарекувајќи го “Кабрио”. Замислата е горниот дел да се отвора и да служи за вентилација, а долниот да се извлекува нанапред како стојалиште. Прозорецот е достапен во различни бои, а може да се направи од дрво или од метал, се со цел подобро да се вклопи во вашиот ентериер. Сепак, кога би се решиле за овој прозорец, треба да имате во предвид дека покривот треба да биде под агол од 35 до 53 степени.

roof

 

Velux1

Velux5

Velux6

Velux7

Velux10

Velux11

 

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …