Како да ги одберете вистинските очила

Како да ги одберете правите очила кои одговараат на обликот на вашето лице.

     Голем број од населението носи очила, но дали ги носат правите очила? За секој облик на лице, без разлика дали е во форма на дијамант, круг, коцка или е овално, постои тип на очила кои најмногу му прилегаат.

Очила кои одговараат на тркалезна форма на лице

Round-GQ-16Nov15_b_720x1080

Alain-Mikli-AO3047-GQ-14Dec15_b_813x494 Dolce-Gabbana-DG5016-GQ-14Dec15_b_813x494 Giorgio-Armani-AR7089-GQ-14Dec15_b_813x494

Очила кои одговараат на квадратна форма на лице

Square-GQ-16Nov15_b_720x1080

Glints-Nelson-GQ-14Dec15_b_813x494 Ray-Ban-RX3532-GQ-14Dec15_b_813x494 Ray-Ban-RX7073-GQ-14Dec15_b_813x494

Очила кои одговараат на тријаголна форма на лице

Triangle-GQ-16Nov15_b_720x1080

CoppeSid-Miami-GQ-14Dec15_b_813x494 Dolce-Gabbana-DG3241-GQ-14Dec15_b_813x494 Versace-VE4218-GQ-14Dec15_b_813x494

Очила кои одговараат на лица со форма на дијамант

Diamond-GQ-16Nov15_b_720x1080

Persol-Cellor-PO3132-V-GQ-14Dec15_b_813x494 Persol-PO9714VM-GQ-14Dec15_b_813x494 Ray-Ban-RX6049-GQ-14Dec15_b_813x494

Очила кои одговараат на овална форма на лице

Oval-GQ-16Nov15_b_720x1080

ABBEY4S-GQ-14Dec15_b_813x494 Prada-Linea-Rossa-VPS-05G-GQ-14Dec15_b_813x494 Starck-Eyes-SH3018-GQ-14Dec15_b_813x494

 

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …