Кампања за климатски промени во Монголија

    Серијата фотографии од Ли Дајсунг со контрасни пејзажи од минатото, поврзани со денешната состојба, ги открива ефектите на климатските промени. Тој користи билборди и вистински луѓе со нивниот добиток, сакајќи да ја покаже драстичната промена што се случува во Монголија и со која се нарушува и опстанокот на овој народ со номадски стил на живеење.

Речиси 25 % од монголската земја е претворена во пустина во изминатите 30 години, а голем е  ризикот истото да му се случи и на останатиот дел.

mongolia10

mongolia11

mongolia7 - Copy

mongolia1 - Copy

mongolia2 - Copy

mongolia3 - Copy

mongolia5 - Copy

mongolia6 - Copy

 

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …