Ќе може да пливате на 35 метри над Лондон!

Наскоро, зборот луксуз ќе се редефинира во Лондон. Еден амбициозен проект започнува со изградба на “небесен базен”, направен од стакло кој ќе се наоѓа на десет спрата над земја. Овој базен ќе биде долг 5 метри, широк 3 метри, а ќе биде направен од стакло дебело 20 см. Уште понеобично е тоа што базенот ќе претставува мост помеѓу две згради во Лондон. Изградбата на овој базен ќе започне годинава, а во 2018 сопствениците на станови веќе ќе може да се вселат.

hanging-glass-pool-sky-embassy-gardens-ballymore-london-1-669x401

 

hanging-glass-pool-sky-embassy-gardens-ballymore-london-2-669x548

hanging-glass-pool-sky-embassy-gardens-ballymore-london-3-669x270

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …