Колку се стопиле глечерите во последните 100 години

„Пред и потоа“ фотографии откриваат колку се стопиле глечерите во изминатите 100 години.

         Климатските промени го трансформираат светот, но ефектите од таа промена не се моментални и тоа ни отежнува во целост да ја сфатиме сериозноста на ситуацијата. Еден од начините  да се демонстрира штетното влијание на глобалното затоплување врз животната средина е со споредување на фотографии. Фотографиите се од глечери во Монтана и Алјаска во доцните 1800-ти и раните 1900-ти години како и денес.

National Geographic создадоа и триминутен филм за проектот, фокусирајќи се на паркот во Монтана.

glaciers1

glaciers6

glaciers7

glaciers8

glaciers9

glaciers10

 

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …