Конечно Фејсбук ќе го воведе “dislike”

Screenshot0035Иако со години го одложуваа, челниците на компанијата најпосле одлучија да се воведе опцијата dislike.

Оваа опција не сакаа да ја воведат поради покажување на непочитување кон корисниците на оваа друштвена мрежа, бидејќи би можеле да настанат проблеми со огласувачите кои се рекламираат на Фејсбук, а чии кампањи не би поминале така добро.

“Луѓето со години прашуваат кога ќе се воведе функција “Dislike”… Затоа денес е посебен ден пошто конечно можеме да кажеме дека почнавме да работиме на тоа”, изјави Марк Цукерберг.

Тие не ги знаат сите детали на оваа опција, но целта на Фејсбук е да ова копче да служи за да се “изрази сочувство” на некој пријател.

 

 

Интересно

Frizider

Фрижидер со сопствен трејлер

Војна на ѕвездите R2D2 фрижидерот е толку добар што има и трејлер за него.          …