Куќа скриена во карпа

Оваа куќа има неверојатен поглед кон море.

Двајца грчки архитекти создадоа впечатлив дизајн на куќа, кој го нарекоа “Casa Brutale”, каде совршено се надополнува моќниот бетонски стил, познат како брутализам. Оваа луксузна куќа ја вградија во карпа, создавајќи прекрасен поглед. На покривот од куќата има базен, а ѕидовите од долниот дел овозможуваат да биде ладна.

cliff-house-casa-brutale-opa-works-1-669x488 cliff-house-casa-brutale-opa-works-2-669x475

 

 

 

 

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …