Луксузен автомобил по кој лудува светот

Меѓу моделите креирани за супербрендот Maybach е и уникатната изведба Exelero.
Неговиот развој чинел седум милиони евра, што е многу, особено ако се знае дека е направен во само еден примерок.
Kако техничка база за единствениот примерок на Еxelero се користат лимузините Maybach 57 S.

22 33

Интересно

мер

BMW M3 против Mercedes C63 AMG

MW прерасна во неприкосновен владетел во D сегментот на спортски автомобили. Голем е угледот што …