Луксузен еко-пријателски замок, целосно под земја

За оние кои сакаат да се намали негативно влијание врз животната средина, најдоброто место за изградба е под земја. Познати како “подземни домови”, со овој тип на градби не се уништува зеленилото. Две англиски фирми предложија дом кој го нарекоа Перду, луксузна куќа која во средината има купола  за да обезбеди светлина во домот. Оваа куќа се наоѓа во Манчестер и чини 3,7 милиони долари.

perdu1

perdu2

perdu3

perdu4

perdu5

perdu6

perdu7

perdu8

perdu9

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …