Македонија, шеста најзагадена земја во светот

mapa-na-zagadenostНезависниот истражувачки центар „Нумбео“ (Numbeo) ја рангираше Македонија на неславното шесто место во светот, на листа од 103 држави, според индексот на загадување за 2015 година.

Од регионот Албанија е рангирана на 21. место, Бугарија на 53., Србија на 57., Хрватска на 90. место.

Најнезагадена земја, според индексот на загадување, е Исланд.

Извор: Мета

Интересно

sobrani11-860x680

Ќе се формира Анкетна комисија за случајот „Фабрика за фалсификувани лични документи“

Пратениците во Собранието денеска донесоа одлука да се формира нова анкетна комисија за фабриката за …