Минијатурен календар

       Дали некогаш сте ја виделе брокулата како дрво во шума? Или “Jеnga” кулата како зграда во градилиште? Јапонскиот дизајнер и фотограф, Татсуја Танака гледа инспирација насекаде. Тој ги користи предметите што го инспирираат, најчесто храна, шишиња, најразлични капи, SD картички и ги претвора во мали уметнички дела. Овие фотографии тој ги прави на дневна основа и проектот го нарекол “Минијатурниот календар”.

Календар

Календар1 Календар3

 

 

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …