Минималистичка современа куќарка

Убава минималистичка современа куќарка од 20.000 долари.

  Јапонскиот продавач MUJI е добро познат по своите прекрасни минимални домаќинства за широка потрошувачка. Сега тие се прошируваат, претставуваат нов минималистички тип на куќарка која ќе претставува совршено место за одмор од метежот и вревата од секојдневниот живот во градот.

За идејата да стане реалност ангажирани се тројца дизајнери, каде тројцата дизајнираат своја верзија од куќарката. Тие имаат свои различни карактеристики. Едната има мансарда простор за спиење, додека другите се на едно ниво, поделба на отворениот простор во дневната, јадење, и работниот простор. Секоја чиста, модерна единица може лесно и евтино да се инсталира било каде.

За првпат беа претставени на Неделата на дизајн во Токио и ќе бидат пуштени во продажба во 2017 година. Цената ќе биде од 25 до 40.000 долари.

hut_wood

hut_wood2

hut_wood3

hut_aluminum

hut_aluminum2

hut_aluminum3

muji_hut_cork

muji_hut_cork2

muji_hut_cork3

 

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …