Мост од стакло

   За оние кои имаат страв од височина се препорачува да го избегнуваат овој мост. Лоциран во Кина, во геопаркот во Хунан, овој мост е направен од стакло и е долг 300 метри, а поставен на височина од 180 метри и претставува најдолг мост во светот со транспарентен под. На мостот се работело  неколку месеци, по 12 часа на ден.

glassbridge1

glassbridge2

glassbridge4

glassbridge5

glassbridge7

glassbridge8

glassbridge9

 

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …