Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и предмети, се со цел да се постигне поголема потрошувачка на производите. Следниве манифестации, подредени календарски, се едни од најдобрите на кои може да се видат последните достигнувања.

IMM Келн

Келн, Германија; 18-24 јануари
Првиот настан во годината, ентериер шоу
2imm

Предмети & Објекти
Париз, Франција; 22-26 јануари

Неделата на дизајнот во Париз е со посетеност со над 100.000 посетители

Optimized-maison

Лас Вегас маркет
Лас Вегас, Невада; 24-28 јануари

На оваа манифестација можат да се видат речиси сите поголеми производители на мебел

1stock

Потоа следуваат:

Неделата на дизајн во Стокхолм
Стокхолм, Шведска; 08-13 Февруари

Амбиенте
Франкфурт, Германија; 12-16 Февруари

Меѓународен саем на мебел Сингапур
Сингапур; 10-13 март

Денови на дизајн Дубаи
Дубаи, U.A.E .; март 14-18

Архитектонски дизајн шоу
Њујорк; 17-20 март

Милан саем на мебел
Милано, Италија; 12-17 Април

Меѓународен саем на современ мебел
Њујорк; мај 14-17

 Дизајн
Лос Анџелес; 24-26 ЈУНИ

Кина Меѓународната Мебел Експо
Шангај, Кина; 08-11 септември

 

Интересно

oCILA

Како да ги одберете вистинските очила

Како да ги одберете правите очила кои одговараат на обликот на вашето лице.      Голем …