Најскапите парчиња накит

Најскапиот накит што постои.

  1. Сафирски прстен

0

Свршеничкиот прстен на Дијана се состои од 14 дијаманти, опкружени со 12-каратен син сафир, поставени во 18-каратно бело злато!

2. За време на веридбата достигна цена од 28.000 фунти. Сега вреди многу  повеќе.

1

3. Дијамантот “Надеж” стар над 200 години е вреден 250 милиони долари

3

4.”De Beers” Марие Антонет – вреден 3,7 милиони долари.

4

5. Дијамантот “Sancy”, продаден во Лувр, 1978 година за 1 милион долари.

6

6. Дијамантите од кралицата и бисерите “Пергина” – 1.828.224 долари.

7

7. Тијарата на шведската кралица со смарагди и дијаманти – 12 милиони долари.

8

8. Дијамантот “Ѕвездата на Африка”, вреден 400 милиони долари.

9

 

 

 

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …