Невозможни Слики

       Ерик Јохансон е шведски уметник кој живее во Берлин и создава надреалистични слики од рекомбинирачки фотографии и други материјали. Тој  доловува идеи со комбинирање на слики на нови начини, за да создаде нешто што изгледа како вистинска фотографија, а сепак со логички недоследности да пренесе влијание на надреализмот. Готовите слики се комбинација на “стотици оригинални фотографии”, како и потрошени десетици часови во манипулирање со истите за да ги измени  дигитално и да ги илустрира сопствените идеи.

erik_johansson02

erik_johansson03

erik_johansson04

erik_johansson05

erik_johansson06

erik_johansson07

erik_johansson08

erik_johansson09

erik_johansson10

erik_johansson11

erik_johansson12

erik_johansson13

 

 

Интересно

VojnanaZ

Мачки и ликовите од “Војна на ѕвездите”

        Какви домашни миленичиња имаат суштествата на другите галаксии? Најверојатно никој не знае. Постојат најразлични …