Nintendo го представи името на новиот претседател на компанијата

Nintendo-President-Tatsumi-Kimishima-630x342
Долгогодишниот Нинтендо извршен директор Tatsumi Kimishima, туку што беше промовиран во улога на претседател на компанијата. Тој ќе биде петтиот човек што ќе ја преземе функцијата на 125 години од компанијата, а тој ги следи стапките на починатиот Satoru Iwata, поранешниот претседател, кој почина на 55 оваа година. Неговите должности ќе започнат во среда на 16 септември.

Kimishima доаѓа од многу повеќе силна финансиска позадина од Ивата, кој ја започна својата кариера како гејмер и програмер за HAL лабораториите. Тој го доби проектот да работи за јапонски банки, пред влезот во ”The Pokemon” компанијата како нејзин CFO во 2000 година, тој беше назначен за претседател на Нинтендо за Америка во периодот од 2002 до 2006 година, за време на ерата на GameCube.

Kimishima беше изгласан од страна на одборот на компанијата за следен претседател, многу од другите директори ќе бидат ставени на нови позиции во “ревизијата на големите размери на организационата структура на компанијата.

Интересно

Call-of-Duty-Black-Ops-III-1-1280x927

Call of Duty: Blacks Ops III без капмања мод за PS3 & XBOX 360

Call of Duty конечно го надмина лимитот на конзолите PS3 и XBOX 360. Во петокот најавата беше …