Нови слики од Јупитер

Jupiter nas

Наса објави нови слики од вселенскиот телескоп Хабл. Откривајќи нови детали кои досега никогаш не биле видени, снимките се во 4к ултра ХД резолуција и претставуваат први од ваков вид со толку голема резолуција. Секоја година, телескопот се користи за изучување на сончевиот систем, набљудувањата се дизајнирани да опфатат  широк спектар на функции, вклучувајќи ги и ветровите, облаците, бурите и атмосферската хемија.

 

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …