Орнаментални марами

Украсни марами – слобода на лет.

      Уметникот Роза Камитова, својата инспирација ја црпи од природата, правејќи марами кои ќе ве натераат да се чуствувате како да можете да летате. Секое поединечно парче ја претставува слободата и радоста што природата ни ги носи во секојдневниот живот. Таа од корпоративниот моден свет во Њујорк се сели во Австралија, каде околината дополнително ја инспирира за креирањето на овие марами.

Scarf1

Scarf2

Scarf3

Scarf4

Scarf5

Scarf7

Scarf8

Scarf10

Scarf11

Scarf12

Scarf13

Scarf14

 

 

 

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …