Патики на иднината – спој на мода и технологија

        Кастамизираните патики изгледаат одлично, но најверојатно ќе се одвратиме од идејата да купиме такви откако ќе ја дознаеме цената. Старт-ап компанијата ShiftWear сака да ја промени оваа ситуација со повторно реактивирање на персонализираните чевли. Нивниот концепт се базира на спојување на модата и технологијата, при што ви овозможуваат сами да креирате свој дизајн и сликата може да ја менувате кога сакате. Оваа компанија користи материјали кои се водоотпорни и истовремено се поврзани со вашиот паметен телефон. Патиките сеуште не се во продажба, а ќе чинат нешто над 150 долари.

Интересно

Biro special

Биро кое ви овозможува да работите легнати

Поговорката вели “кога животот ви нуди лимони, исцедете ги и направете ја најдобрата лимонада”.        …