Песочен часовник со меурчиња

         Песокот од песочниот часовник ви дава чуство дека времето брзо одминува.

Норихико Терајама создаде предмет кој изгледа како песочен часовник, но го има спротивниот ефект. Овој предмет се разликува од песочниот часовник во тоа што е полн со пенести меурчиња. Меурчињата се движат со различна брзина, давајќи ви чуство на постојаност и притоа неоптеретувајќи ве со мислата на се што треба да се заврши за еден час.

Часовникот е совршен за вашето биро, го има во две големини и можете да си го купите онлајн.

Awaglass2

Awaglass3

Awaglass4

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …