Пратениците без дебата ѝ го одобрија буџетот на Јанева

sobrani11Пратениците денеска на пленарна седница ѝ го одобрија буџетот во висина од околу еден милион евра кој ѝ е потребен на специјалната обвинителка, Катица Јанева, за да почне со работа. Министерот за финансии, Зоран Ставрески, кој е предлагач на точката, иако беше присутен на седницата, не даде никакво образложение, ниту, пак, некој од пратениците се пријави за збор.

Иако средствата се одобрени, сè уште е неизвесно дали Јанева денеска ќе почне со работа или ќе чека Советот на јавни обвинители да ѝ ги одобри и другите седум помошници

Извор: Мета

Интересно

sobrani11-860x680

Ќе се формира Анкетна комисија за случајот „Фабрика за фалсификувани лични документи“

Пратениците во Собранието денеска донесоа одлука да се формира нова анкетна комисија за фабриката за …