Прототип тастаурата на Microsoft има E-Ink панел

Microsoft-Prototype-Keyboard-630x354

Групата на Microsoft за применети науки неодамна ја објави веста за нов прототип тастатура која ќе се нарекува DisplayCover. Периферниот дизајн за таблети го обезбедува “тенкиот”E-Ink панел со резолуција од 1280 × 305 пиксели. Со оглед на овој уред е само прототип, сеуште нема датум на издавање. Ова не е прва тастатура на Microsoft со дисплеј осетлив на допир. Тастатурата за прв пат се појавува во 2009 година од Microsoft,  во кој имаше дисплеј осетлив на допир на горниот дел од тастатурата. Според компанијата, корисниците може да ја менуваат командата за икони и промена на карактерите на друг јазик. Блогот на Microsoft покажува како да се користи лентата E-Ink панелот, вклучувајќи и влечење со два прста во различни насоки за  зумирање, користејќи два прста за поместување на прозорец, и користење на еден прст да се остане на прозорецот, додека другите се влечат до работ, дозволувајќи му на корисникот да се ротира екранот. Панелот, исто така може да се работи со помош на пенкало, или да  се користи како лаптоп тастатура.

 

 

Интересно

Frizider

Фрижидер со сопствен трејлер

Војна на ѕвездите R2D2 фрижидерот е толку добар што има и трејлер за него.          …