Реални локации кои биле инспирација за Дизни

       Кога станува збор за цртаните на Дизни, една работа е сигурна, а тоа е дека сите сцени се наоѓаат на убави места кои го привлекуваат вниманието на децата и на возрасните. Она што многу луѓе не го знаат е дека сите места не се измислени и имагинарни. Повеќето од нив се вистинити и може да ги најдеме некаде низ светот. Локациите од најпознатите цртани, како “Заспаната убавица” и “Убавицата и ѕверот”, па се до неодамнешниот “Замрзнати”, биле инспирирани од реални локации кои ќе ве натераат да поверувате во волшебната магија.

Заспаната убавица – Замокот Нојшванштајн, Баварија, Германија

disney-locations-real-life-inspirations-35

disney-locations-real-life-inspirations-341

Убавицата и ѕверот Алзас, Франција

disney-locations-real-life-inspirations-161

disney-locations-real-life-inspirations-171

Заплеткано Мон Сен Мишел, Нормандија, Франција

disney-locations-real-life-inspirations-101

disney-locations-real-life-inspirations-301

Нагоре – Ангелски водопади, Венецуела

disney-locations-real-life-inspirations-71

disney-locations-real-life-inspirations-34

Аладин – Таџ Махал, Агра, Индија

disney-locations-real-life-inspirations-110

disney-locations-real-life-inspirations-141

Мулан Забранетиот град, Пекинг, Кина

disney-locations-real-life-inspirations-131

disney-locations-real-life-inspirations-271

Торбата од Нотр Дам Катедралата Нотр Дам, Париз, Франција

disney-locations-real-life-inspirations-261

disney-locations-real-life-inspirations-281

Малата сирена – Шато де Шилион, езерото Женева, Швајцарија

disney-locations-real-life-inspirations-251

disney-locations-real-life-inspirations-211

“Wreck-It Ralph” Големиот Терминал, Њујорк, Соединетите Американски Држави

disney-locations-real-life-inspirations-221

disney-locations-real-life-inspirations-231

Замрзнати – Црква Св Олаф, Норвешка

disney-locations-real-life-inspirations-61

disney-locations-real-life-inspirations-331

Автомобили Шамрок, Тексас

disney-locations-real-life-inspirations-291

disney-locations-real-life-inspirations-41

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …