Сплав со проѕирна колиба

Валден сплавот е кабина, која ви нуди тотална изолација сред француско езеро

Оваа проѕирна лебдечка колиба, дизајнирана од Елис Морин и Флорент Албинет, е моделирана да биде подвижна. Изградена е од американскиот писател Хенри Дејвид Торо во средината на 19 век.

Walden-Raft-by-Elise-Morin-and-Florent-Albinet_dezeen_468_4

Покривот и ѕидовите на сплавот се направени од делови од бор и акрилно стакло, кои се монтирани на врвот на полиетилно пловило. Инсталацијата се базира на веќе изградената колиба во шумата околу езерото Валден, Масачусетс, во 1845 година. Таа е голема 10 квадратни метри и е висока 4 метри.

Walden-Raft-by-Elise-Morin-and-Florent-Albinet_dezeen_468_0

Посетителите можат да се движат со кабината, од брегот до средината на езерото .

 

Walden-Raft-by-Elise-Morin-and-Florent-Albinet_dezeen_468_2

Walden-Raft-by-Elise-Morin-and-Florent-Albinet_dezeen_468_3

Walden-Raft-by-Elise-Morin-and-Florent-Albinet-b_dezeen_468_0

Walden-Raft-by-Elise-Morin-and-Florent-Albinet-b_dezeen_468_3

Walden-Raft-by-Elise-Morin-and-Florent-Albinet-b_dezeen_468_7

Walden-Raft-by-Elise-Morin-and-Florent-Albinet-b_dezeen_468_8

Walden-Raft-by-Elise-Morin-and-Florent-Albinet-b_dezeen_468_12

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …