Спој на тела и природа за создавање имагинарен свет

Арно Рафаел Минкинен го комбинира човековото тело и природата за да создаде нереален свет.

    Тој е фотограф, познат по неговите мистериозни црно-бели актови во природата. Преку својата работа, Минкинен отвора дискусија за духовноста, а оваа расправа започнува со една од неговите голи фигури во интеракција со природата и како таа да стане дел од пејзажот. Во голем број од неговите фотографии, тој игра со концептот на илузијата, со вклопување на неговиот предмет во навиките на природата.

c2a9arno-rafael-minkkinen-1992-asikkala-rocks-finland

self-portrait-photography-landscape-surreal-arno-rafael-_005

self-portrait-photography-landscape-surreal-arno-rafael-_004

c2a9arno-rafael-minkkinen-2008-lille-molla-lofoten-norway

c2a9arno-rafael-minkkinen-1992-asikkala-rocks-finland

self-portrait-photography-landscape-surreal-arno-rafael-mink

self-portrait-photography-landscape-surreal-arno-rafael-_016

self-portrait-photography-landscape-surreal-arno-rafael-_015

self-portrait-photography-landscape-surreal-arno-rafael-_014

self-portrait-photography-landscape-surreal-arno-rafael-_012

self-portrait-photography-landscape-surreal-arno-rafael-_011

self-portrait-photography-landscape-surreal-arno-rafael-_002

self-portrait-photography-landscape-surreal-arno-rafael-_004

self-portrait-photography-landscape-surreal-arno-rafael-_005

self-portrait-photography-landscape-surreal-arno-rafael-_006-815x1024

self-portrait-photography-landscape-surreal-arno-rafael-_007

self-portrait-photography-landscape-surreal-arno-rafael-_009

self-portrait-photography-landscape-surreal-arno-rafael-_010-801x1024

self-portrait-photography-landscape-surreal-arno-rafael-mink

self-portrait-photography-landscape-surreal-arno-rafael-_016

self-portrait-photography-landscape-surreal-arno-rafael-_015

Интересно

marla_moon6

Елегантни тетоважи

    Шпанскиот уметник на тетоважи, Марла, ги воодушевува своите клиенти со дела кои се прекрасен …