Суперсоничен авион Aerion AS2

    Кога го претставија Конкорд во 1976 година, брзината за прелет од Лондон до Њујорк беше скратена и се стигнуваше за помалку од три часа. По неговото пензионирање во 2003, минималното време се зголеми повеќе од двојно. Сега повторно ќе се вратат старите добри времиња. Aerion AS2 е новиот авион кој може да патува побрзо од брзината на звукот. Авиокомпанијата Flexjet штотуку нарача 20 авиони во вредност од 80 милиони евра. Овој авион ќе може да превезува 12 патници и ќе лета со брзина од  1,5 маха (1150 mph). Првите летови се закажани за 2023 година и затоа доколку не сте милијардер, ви преостануваат уште седум години да станете, за да си го дозволите овој луксуз.

a1

 

Интересно

Biro special

Биро кое ви овозможува да работите легнати

Поговорката вели “кога животот ви нуди лимони, исцедете ги и направете ја најдобрата лимонада”.        …