Свет кој изчезнува

     Долината покрај реката Омо во Етиопија има уникатна убавина. Поради различните екосистеми, можат да се сретнат најразлични природни убавини. Во оваа област живеат повеќе племиња, Мурси, Боди, Мугуи, Кара и многу други, каде што над 200.000 лица од генерација на генерација ова место го нарекуваат свој дом. Во 2008 година започнала изградба на брана, се со цел да ги надминат проблемите со водата. Оваа серија на фотографии од Џои Лавренс ги покажува луѓето кои живеат таму во нивниот оригинален облик.

 joey_l_2_21

3joey_l_2_09-1 - Copy

4joey_l_2_30-2 - Copy

5joey_l_2_26 - Copy

6joey_l_2_08 - Copy

8joey_l_2_11-1 - Copy

9joey_l_2_20 - Copy

 

 

Интересно

marla_moon6

Елегантни тетоважи

    Шпанскиот уметник на тетоважи, Марла, ги воодушевува своите клиенти со дела кои се прекрасен …