Таки Фити е нов претседател на МАНУ

manu-baner13

Академикот Таки Фити денеска е избран за претседател на Македонската академија на науките и на уметностите. За потпретседатели се избрани Луан Старова и Владо Матевски.

„Со оглед на тоа што четиригодишниот мандат на сегашното претседателство на Академијата истекува на 31 декември 2015 година, во согласност со Законот за МАНУ и со Статутот на МАНУ, Собранието на Академијата и одделенијата на Академијата на денешната седница избраа претседателство“, пишува  во соопштението на МАНУ.

Собранието на Македонската академија на науките и на уметностите на денешната седница го разгледала и го усвоила и извештајот за работата на МАНУ за периодот 2012-2015 година, а свое експозе за работата на МАНУ во тој период имал и актуелниот претседател на Академијата, академик Владо Камбовски.

Извор: Мета

Интересно

sobrani11-860x680

Ќе се формира Анкетна комисија за случајот „Фабрика за фалсификувани лични документи“

Пратениците во Собранието денеска донесоа одлука да се формира нова анкетна комисија за фабриката за …