Танц низ светот

       Станува збор за проект со балерина која танцува низ различни градови и нивните улици. Проектот го води фотографот Дени Шитаги и трае околу 15 години, а досега тој има направено повеќе од 1000 уникатни фотографии. Почетоците на овој проект биле во Хонолулу, со камера на филм, а подоцна се проширил низ целиот свет.

 

ballerinaproject4

Интересно

marla_moon6

Елегантни тетоважи

    Шпанскиот уметник на тетоважи, Марла, ги воодушевува своите клиенти со дела кои се прекрасен …