Тунел кој ги поврзува Данска и Шведска

Мостот што ги поврзува Данска и Шведска  е долг 8 километри и е изведен со необично решение, каде еден дел од мостот преминува во вештачки остров, па во тунел кој оди под  каналот Флинт. Овој мост е отворен на 1 јули 2.000 година, а на островот се идентификувани повеќе од 500 различни билки. За одржување на мостот се задолжени двете држави.

oresund1 oresund2 oresund3 oresund5 oresund6Koosha_Paridel oresund7 oresund8 oresund9

 

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …