Уметноста на патот

Колоритните пастелни слики можат да ја доловат бескрајната слобода на патот.

Под длабоко влијание од детството поминато во Лонг Бич во Саг Харбор, Њујорк, уметникот Грант Хафнер се обидува да ги наслика боите и чуствата на зајдисонцата, втиснати во своите спомени. Хафнер првенствено работи со мешавина од акрилни бои, маркер, молив и пенкало на дрвена плоча, се со цел да создаде живи неонски бои за Лонг Ајленд.

haffner-1-669x670 - Copy haffner-2-669x669 - Copy haffner-3-669x677 - Copy haffner-4-669x670 - Copy

 

Интересно

saemMebel

Најдобрите настани за дизајн во 2016

Постојат многу манифестации и настани на кои се претставуваат најновите модели и дизајни на мебел и …