Утре ќе се одлучува дали ќе има судење за Диво Насеље

osnoven-sud-skopje-1

Утре, во 11 часот, во Основниот суд Скопје 1, ќе се одржи јавна седница за „оценување на обвинителниот акт“ за Диво Насеље.

Обвинителот што го има преземено случајот треба да го претстави обвинителниот акт пред Советот на судии, кои ќе треба да одлучат дали има или нема основа случајот да оди на главна расправа.

Свое видување за обвинителниот акт треба да дадат и адвокатите на обвинетите.

Се очекува мерките на безбедност да бидат на највисоко ниво. Нема да биде дозволено да се паркираат возила околу судовите и ќе има зголемено присуство на полиција.

Извор: Мета

Интересно

sobrani11-860x680

Ќе се формира Анкетна комисија за случајот „Фабрика за фалсификувани лични документи“

Пратениците во Собранието денеска донесоа одлука да се формира нова анкетна комисија за фабриката за …